Sreda 18.04.2012.
01:23
Beta

Stefanović: DS ima plan za Kosovo

Demokrate tvrde da imaju jasan plan za južnu srpsku pokrajinu: Borislav Stefanović
 

Stefanović, koji je i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom, rekao je u Ćupriji da od političkih protivnika nije čuo nijedan konkretan predlog za rešenje problema Kosova.


"Žao mi je što naši oponenti ponovo pokazuju ne samo da ne znaju kako se tretira sporazum postignut sa Prištinom, već pokazuju da ne znaju na koji način bi rešavali ovaj problem. Niti smo čuli bilo koji konkretan predlog, niti ćemo ga čuti", rekao je Stefanović.


On je kazao da "oni koji misle da je kosovska politika uzvikivanje parola u Mitrovici neće ljudima doneti bolji život već im samo prodaju lažne parole i lažni patriotizam".


Stefanović je dodao da se sporazum sa Prištinom sprovodi otežano, sporo i ne u punoj meri, ali da će vlada sve sporazume postignute sa Prištinom dovesti do kraja jer je to njena obaveza. On je kazao da Beograd nikad neće priznati nezavisnost Kosova i da se dijalog odvija u teškim uslovima.


Povodom najava da će neke opštine na severu Kosova same organizovati lokalne izbore, Stefanović je kazao da će Srbija organizovati parlamentarne i predsedničke izbore "gde god je to moguće na teritoriji Kosova i Metohije".


"To su izbori koji će biti pravno regulisani i u skladu sa odlukama Republičke izborne komisije kao nadležnog organa za organizaciju izbora na celoj teritoriji Srbije. Građani koji jesu građani Srbije treba da se ponašaju i postupaju sa odlukama i zakonskom regulativom Srbije kao svoje države", rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online