Sreda 18.04.2012.
00:38
Večernje novosti

Novi Beograd: Ubijen član Kekinog klana

Blok 45 u Novom Beogradu: Mesto ubistva Vujadina Pejanovića
 

Kako pišu beogradske "Večernje novosti", ubistvo se dogodilo u trenutku kada je Pejanović izašao iz kafića "Kej largo" i uputio se ka "opelu" (BG-172-XY). U trenutku kada je otvorao vrata vozila, iznenada, ispred njega pojavio se nepoznati napadač sa oružjem u rukama. Tom prilikom atentator je u Pejanovića ispalio nekoliko hitaca u glavu i grudi, a potom pobegao u nepoznatom pravcu. Zadobijene rane su bile fatalne.


Nekoliko gostiju restorana pokušalo je da pruži prvu pomoć Pejanoviću. Međutim, on nije davao znake života, a i u međuvremenu je stigla ekipa Hitne pomoći, koja je samo konstatovala smrt.


Pretpostavlja se da je reč o profesionalnom ubistvu, jer je jedan metak pogodio slepočnicu, a drugi prošao pravo kroz srce.


Kako nezvanično saznajemo, ubijeni Vujadin Pejanović, zvani Vule Balavi, od ranije je u poznat policiji, kao narkodiler iz novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke.


Pejanović je bio osumnjičen da je sa Ivanom Borovčaninom planirao atentat na tadašnjeg ministra Ministrstva unutrašnjih poslova Dragana Jočića i Milorada Veljovića, direktora policije.


Podsećamo, Kekinu grupu je formirao Dejan Stojanović, a uslov ulaska u grupu bio je da su članovi do sada već izvršili neko ubistvo ili pokušali nekog da ubiju. Grupa je više godina bila u sukobu sa grupom pokojnog Stevana Jezdimirovića zbog primata za teritoriju Novog Beograda. U tom sukobu bilo je na obe strane više mrtvih i ranjenih.


Kekina grupa bila je poznata po ubistvima, pokušajima ubistаva, silovanjima, razbojništvima, iznudama, ucenama, nasilničkom ponašanju, krađi vozila, vraćanje ukradenih kola uz otkup i krijumčarenje narkotika. Za većinu tih krivičnih dela podnošene su prijave koje nisu okončane presudama, a izvršioci su na slobodi.

2024 © - Vesti online