Sreda 18.04.2012.
04:07
Beta

Čeda: Srbiji treba nova regionalna politika

Lider LDP-a: Čedomir Jovanović
 

"Srbija mora na drugačiji način da se postavi prema regionu, jer je region naša prva Evropa. Tu se nalaze naša tržišta, naši politički, ekonomski, kulturni, sportski interesi. Zato nam je potrebna nova regionalna politika", rekao je Jovanović u Podgorici, saopštio je "Preokret".

Jovanović je u Podgorici razgovarao sa premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem i liderom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem, i ocenio da je promena odnosa prema zemljama regiona nezaobilazni element transformacije Srbije.

"Politički, ekonomski, kulturni, ljudski interesi nalažu potpuno drugačiju orijentaciju naše zemlje, a ovi sastanci su prilika da zajedno prepoznamo interese u napretku svake zemlje", kazao je Jovanović posle sastanka sa crnogorskim funkcionerima.

Jovanović je istakao da ga raduje uspeh Crne Gore u evropskim integracijama i činjenica da je ta zemlja "na korak od NATO".

Lider DPS Milo Đukanović je rekao da je LDP "važna politička karika u evropskoj arhitekturi na Zapadnom Balkanu".

"Za nas je vrlo važno da Srbija nastavi što stabilnije i dinamičnije ka evropskim i evroatlanskim ciljevima, jer smo onda sigurni da će region biti stabilan, da ćemo dobro sarađivati i da ćemo kontinuirano ići ka onom što je cilj svake zdrave politike",
rekao je Đukanović.

2019 © - Vesti online