Utorak 17.04.2012.
13:51
B92

Viktoru samo tri gema protiv Mareja

Mari je do pete pobede u međusobnim duelima sa Troickim došao sa 6:0, 6:3, posle jedan sat i sedam minuta igre. U narednom kolu, Mari će igrati protiv boljeg iz susreta Žilijena Benetoa iz Francuske i Austrijanca Jirgena Melcera.

Troicki je Mariju uspeo da parira samo u drugom setu, ali je tokom meča osvojio upola manje poena od britanskog tenisera. Eliminacijom već u drugom kolu, Viktor je izgubio dosta poena, pošto je branio prošlogodišnje četvrtfinale u Kneževini, što znači da ga naredne nedelje očekuje novi pad na ATP listi.

Mari je bio taj koji je bolje ušao u meč i odmah je došao do tri brejk prilike, a iako je Troicki uspeo da odbrani dve, treću je iskoristio i poveo sa 1:0. Britanac je odmah udvostručio svoju prednost, da bi u trećem gemu bez izgubljenog poena ponovo oduzeo servis Troickom. Mari je nastavio u istom ritmu, a iako je srpski teniser uspeo da mu pripreti pri svom narednom servis gemu, četvrti reket sveta je već u šestom gemu servirao za set, u čemu je i uspeo. Srpski teniser je u tom setu osvojio samo devet poena, nasuprot 26 Marija.

Troicki je agresivno započeo drugi set i odmah su se videli rezultati, a iako ga je Mari namučio, konačno je došao do prvog gema na meču. Ipak, Britanac je odmah uzvratio i došao do novog brejka ta 2:1. U narednim gemovima obojica su bili sigurni na svojim servisima, pa brejkova nije sve do devetog gema, kada je Mari iskoristio prvu priliku i završio meč posle nešto više od sat vremena. 

Đoković protiv Sepija u drugom kolu Monte Karla

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u drugom kolu mastersa u Monte Karlu igraće protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je danas pobedio Viktora Haneskua iz Rumunije sa 6:3, 6:1.

 

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a meč protiv Italijana na programu je u sredu, kada na teren izlazi i Janko Tipsarević protiv Alberta Montanjesa iz Španije.

 

Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,9 miliona evra.

2024 © - Vesti online