Ponedeljak 16.04.2012.
23:21
Vestionline, Beta

Održana Svečana akademija KK Partizan

 

'Praja'

"Ponosan sam na Partizan, ali taj uspeh će se vrlo teško ponoviti. Košarka nam je dosta pala, Partizan relativno dobro igra u Evroligi, ali ako bi se u dogledno vreme poklopile sve kockice možda se to može desiti", rekao je Dražen Dalipagić.

"S obzirom na današnji kvalitet mora se mnogo raditi, jer je pitanje kada ćemo imati dva igrača kakvi su Sale i Sale - Sale na kvadrat", dodao je on misleći na tadašnji najbolji bekovski par u Evropi, Aleksandra Đorđevića i Predraga Danilovića.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu večeras je održana Svečana akademija povodom 20 godina od kada je Partizan u Istanbulu osvojio Evroligu.

"Ovaj sistem takmičenja je poremećen, ono što ja zovem 'španska privatna liga'. Teško je ponoviti, ja volim, na primer Italijane, navijam za Sijenu, a u njoj igra 11 stranaca. Iz tog razloga je teško ponoviti uspeh", kazao je Kićanović i istakao da je uspeh crno-belih pre 20 godina veći, jer su za Partizan igrala "dečurlija".

"To je uspeh kao iz bajke, pogotovo jer je dve-tri godine pre toga, možda bio najbolji u Evropi. To su bila dečurlija, sa novim trenerom. To je bilo šokantno, ali bilo je verovanja u taj tim i sve njih i oni su napravili podvig", zaključio je Kićanović.

Predrag Danilović

Predsednik Partizana Predrag Danilović rekao je da je Partizan jedinstven klub u svetu košarke, kao i da je od tada postao "institucija" i "akademija".

"Pobedili smo legendarnom trojkom... Jedinstveni smo klub u svetu od tada. Taj tim je postao srce reprezentacije devedesetih, poslednjih 10 godina smo prvaci države i imamo adresu u Evropi. Sistematskim radom smo postali institucija, akademija", rekao je Danilović.

Partizanova titula bila je prva za Željka Obradovića, koji je posle postao najtrofejniji trener u istoriji evropskih klupskih šampionata. On je govorio o tome kako je preko noći prestao da bude igrač i postao trener i kazao je da nije zabeleženo da šampion bude ekipa koja u proseku ima manje od 22 godine.

"Pitali su me kako se osećam posle 20 godina. Pa osećam se fantastično i mnogo mi je lepo što smo svi ovde i što mogu da pogledam fotografije iz tog perioda...Svi smo čekali da se ponovi taj rezultat, a ja sam siguran da će se to desiti u budućnosti", rekao je Obradović i dodao:

"Svi želimo budućim generacijama takve uspehe, ali želimo pre svega
da Partizan ostane dosledan onome što je bio, da ostane intitucija. Trofeje koje ima on nema nijedan drugi klub u Evropi. Mislim i da će film "Ima jedan tim" pomoći mladima da shvate šta znači nositi ovaj dres", dodao je Obradović.

2024 © - Vesti online