Utorak 17.04.2012.
10:02
Telegraf.rs

Đoković prelazi iz "Takinija" u "Najk"

 

Menja dres - Nole

Najbolji teniser sveta se sprema za transfer i to milionski. Novak Đoković planira da na kraju sezone okonča saradnju sa sponzorom sportske opreme “Serđom Takinijem” i pređe u “Najk” koji okuplja najveći broj svetskih sportskih zvezda!

Čuveni italijanski sportski brend, koji je posle bankrota 2007. godine postao vlasništvo kineskog biznismena iz Hong Konga, navodno nije uspeo da ispuni sve finansijske obaveze prema najboljem teniseru planete. Prema nezvaničnim informacijama “Serđo Takini” nije uplatio sve dogovorene bonuse srpskom asu, najverovatnije na ime osvajanja prvog mesta na svetskoj rang listi.

Svoju šansu u ovom nesporazumu su videli čelni ljudi američkog giganta “Najka” koji neće žaliti para da za milionski ugovor vežu najboljeg tenisera današnjice za njihov brend. Pod okriljem “Najka” su i Rodžer Federer i Rafael Nadal, pa bi time bila kompletirana lista najvećih teniskih zvezda planete koji igraju u opremi američke kompanije.

Takođe, zaštitna lica “Najka” su i Marija Šarapova, Serena Vilijams, Huan Martin Del Potro, Kristijano Ronaldo, Kobi Brajant, Dvejn Vejd, Dirk Novicki, Nejmar, Ronaldinjo, Karlos Tevez, Vejn Runi, Mario Baloteli, Zlatan Ibrahimović….

Đoković je saradnju sa “Serđo Takinijem” otpočeo na početku prošle godine kada je potpisao desetogodišnji ugovor vredan 25 miliona evra plus bonusi na ime ostvarenih rezultata. Očigledno da su se Italijani malo prešli u računici, pošto nisu ni sanjali kakve će sve rezultate Novak ostvariti pod njihovim logom.

2024 © - Vesti online