Ponedeljak 16.04.2012.
14:43
Srna

Bez izbora, biće novih priznanja i "tihog" iseljavanja Srba!

O Bez izbora, biće novih priznanja i "tihog" iseljavanja Srba!

Pantić ocenjuje da bi neodržavanje lokalnih izbora dovelo do "tihog iseljavanja", prvo Srba južno od Ibra, a kasnije i Srba sa severa.

Prema njegovom mišljenju, Srbi sa severa su, za razliku od Srba južno od Ibra, kompaktniji i jedinstveniji, te će u dve opštine na severu Kosova - čijem rukovodstvu u maju ističe mandat - Zvečanu i Zubinom Potoku, lokalni izbori sigurno biti održani.

"Izborne radnje su u toku i teku prema planu, formirane su opštinske izborne komisije i većina stranaka je predala svoje izborne liste u skladu sa zakonom o lokalnoj samopravi", rekao je za KiM-radio Pantić i dodao da očekuje da buduća Vlada Srbije prizna rezultate tih izbora.

"Nadamo se da će se i u onim srpskim opštinama, u kojima postoje uslovi, održati izbori, jer je obaveza međunarodnih organizacija na Kosovu, pre svega KFOR-a, da osigura mir i bezbednost za sve građane pokrajine, pa samim tim i na dan održavanja lokalnih izbora", kaže Pantić.

On tvrdi da je Vlada Srbije činila sve da ne organizuje izbore na Kosovu i Metohiji.

"Odgovor UNMIK-a je očekivan, s obzirom na to da ta organizacija ovde ima svega pedesetak ljudi. Ovo definitivno pokazuje da odlazeća Vlada nije želela da izbore održi na Kosovu i Metohiji, kao i da pokrajinu polako prepušta Albanicima", rekao je Pantić.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica očekuje da će - sa novom Vladom - politika i odnos prema Kosovu i Metohiji i svim Srbima, bez obzira da li žive severno ili južno od Ibra, biti potpuno drugačiji.

Ministar Srbije za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je juče da Srbija neće organizovati lokalne izbore na Kosovu. On je rekao da je od UNMIK-a dobijen negativan odgovor u vezi sa održavanjem lokalnih izbora.

2024 © - Vesti online