Nedelja 15.04.2012.
20:53
Vestionline, FoNet

Đoković: Spreman sam za šljaku!

Voli šljaku - Novak Đoković

Ove godine, prvi turnir na šljaci biće mu Masters u Monte Karlu, koji je prošle godine preskočio zbog zgusnutog rasporeda i zamora. To mu je ujedno velika prilika da uveća bodovni saldo i da pokuša da Rafaela Nadala svrgne sa prestola u kneževini. Španac je, naime, sedam godina zaredom pobeđivao u Monte Karlu.

"Dobro je vratiti se na šljaku, na kojoj nisam igrao od prošlogodišnjeg Rolan Garosa. To je podloga koju volim, jer sam na njoj odrastao i volim da proklizavam. Do pre par godina u Srbiji nije bilo terena sa drukčijom podlogom", rekao je Novak.

Srpski teniser je prošle godine osvojio deset turnira, uključujući tri gren slema i ne krije da mu je prioritet da trijumfuje i u Rolan Garosu.

Đoković: Hristos Vaskrese!

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Uskrs svim vernicima preko društvenih mreža ’Fejsbuka’ i ’Tvitera’.

"Hristos Vaskrese, srećan Uskrs prijatelji moji! Gde god da sam, tradicija je tu i Uskrs se proslavlja uz farbana jaja :)“, napisao je Novak koji se trenutno nalazi u Monte Karlu.

"Prošle godine sam imao izvanrednu sezonu i nadam se da ću na isti način nastaviti i ove godine. Drago mi je da smo sada dobili sedmicu više između Majamija i Monte Karla, jer mi je to omogućilo da se odmorim i treniram na terenima na kojima se igra turnir. Uveren sam da ću biti potpuno spreman i jedva čekam da takmičenje počne", rekao je Nole.

Prvi igrač sveta priznaje da mu uopšte ne smeta činjenica da u narednih pet sedmica mora da odigra čak tri turnira Masters serije, jer slede turniri u Monte Karlu, Rimu i Madridu.

"Svi već znamo kako treba da igramo Madrid i Rim koji idu jedan za drugim. Naučio sam kako da se brzo oporavim od napornih mečeva na šljaci. To je podloga koja zahteva najbolju fizičku spremu i da biste ostvarili rezultat morate da bude u top formi", rekao je Đoković.

Kao prvi nosilac turnira u Monte Karlu srpski teniser je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela u kojem Italijan Andreas Sepi igra protiv nekoga iz kvalifikacija.

2024 © - Vesti online