Petak 15.01.2010.
18:26
Tanjug

Matić: Ponuda Telenora od milion dolara je OK

Matićeva je ukazala da je posebno bitna volja i mogućnost da jedna velika kompanija investira u razvoj infrastrukture u Srbiji, kako bi došlo do povećanja pristupnosti širokopojasnih informacionih tehnologija.

Prema njenim rečima, drugi operator fiksne telefonije rešiće problem dvojnika i problem više od 150 hiljada zahteva za uvođenje fiksne telefonske linije, ali će uvesti i niz modernih tehnologija.

Norvežani željni investiranja

Generalni direktor "Telenor Srbija" Tjel-Morten Jonsen istakao je da ta kompanija želi da bude dugoročan investitor u Srbiji, a jedan od važnih faktora jeste i adekvatan pristup infrastrukturi.
"Ako dobijemo licencu, daćemo objektivan predlog 'Telekomu' o zakupu infrastrukture po istom modelu po kome mi dajemo u zakup svoju infratsrukturu u Norveškoj", najavio je Jonsen.

"Telenor će građanima ponuditi i različite pakete usluga kao što je paket fiksne i mobilne telefonije i širokopojasni pristup Internetu", istakla je Matićeva i dodala da će u dodeljivanju licence veliku ulogu imati Republička agencija za telekomunikacije (RATEL), koje je regulatorno telo na srpskom tržištu telekomunikacija.

"Ako Telenor ne bude u stanju da se dogovori sa Telekomom, RATEL će biti prinuđen da nametne svoje odluke u skladu sa tržištem", istakla je ona.

Odluka o dodeli licence biće doneta na Upravnom odboru RATEL-a najkasnije do 10. februara ove godine, licenca se izdaje na period od 10 godina uz mogućnost produženja perioda važenja licence za narednih deset godina.

2024 © - Vesti online