Subota 14.04.2012.
15:38 >> 16:46h
Beta

Sahrana ubijenih u Makedoniji

Policija je na konferenciji za štampu posle sahrane izjavila da je petostruko ubistvo izvelo više osoba koji su do Smiljkovskog jezera došli svojim vozilom. Pronađene su tri vrste čaura, a sva petorica ubijena su hicima ispaljenim iz neposredne blizine.

Ožalošćeni stanovnici Radišana odaju počast ubijenima

Slike četvorice mladića, starih od 18 do 22 godine, bile su postavljene na ulazu u Radišanima, gde su zbog sahrane uklonjene barikade koje su građani postavili revoltirani ubistvom sugrađana.

Peti ubijeni Borče Stafkovski (45) sahranjen je u rodnom selu Treševo. Skopska opština Butel, u čijem je sastavu naselje Radišani, proglasila je dan žalosti zbog petostrukog ubistva.

Sahrana ubijenih mladića

U naselju Radišani uklonjene su blokade koje je postavilo lokalno stanovništvo, a i dalje su raspoređenje jake policijske snage, da bi sprečile eventualne incidente kojih je juče bilo nekoliko u tom delu grada.

Policija i dalje radi na istrazi i poziva građane i javnost na strpljenje. Za sada je saopšteno da je oko 50 osoba pozvano na razgovor u policijske stanice u Skoplju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije rekli su da razgovori nisu obavljeni sa osumnjičenima, već sa osobama koje bi mogle imati neke informacije o ubistvu pet osoba na Smiljkovskom jezeru.

2024 © - Vesti online