Subota 14.04.2012.
17:08
Srna

Obamini agenti "pali" zbog prostitutki?!

 Obamini agenti "pali" zbog prostitutki?!

Američka novinska agencija AP javila je, pozivajući se na anonimni izvor, da su u "nedolično ponašanje" agenata umešane prostitutke u Kartaheni, mestu gde se održava samit Amerika.

Portparol Tajne službe Ed Donovan nije osporio izveštaj. On nije potvrdio da je reč o prostituciji, navodeći samo da je bilo "optužbi o nedoličnom ponašanju" agenata raspoređenih u Kartaheni za samit.

Američki zvaničnik, koji nije ovlašćen da javno govori o ovoj temi i zahtevao je anonimnost, rekao je da je 12 agenata poslato kući. Tajna služba obično ne objavljuje broj angažovanih agenata.

Analitičari navode da ovaj incident preti da baci senku na Obamin boravak na samitu i osramoti SAD. Bela kuća nije komentarisala, ali nije ni negirala navode.

Obama je sinoć prisustvovao večeri organizovanoj u španskoj tvrđavi u Kartaheni i danas i sutra treba da učestvuje na sastancima sa regionalnim liderima.

Američki dnevnik "Vašington post" preneo je izjavu predsednika Saveznog udruženja predstavnika zakona Džon Edlera, koji je rekao da su optužbe povezane sa najmanje jednim agentom i prostitutkama u Kartaheni.

Udruženje zastupa predstavnike saveznih agencija među kojima je i Tajna služba. Edler je kasnije rekao da je čuo da je bilo navoda o prostituciji, ali da ne zna tačno da li je bilo kršenja pravila.

Agenti su odseli u hotelu "Karibi", gde su smešteni i članovi osoblja Bele kuće i novinari. Radnik hotela, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da su agenti stigli pre sedam dana i da su tokom boravka neprestano pili. Prema njegovim rečima, agenti su napustuli hotel 12. aprila, dan pre dolaska Obame i ostalih regionalnih lidera na samit.

2024 © - Vesti online