Subota 14.04.2012.
16:10
Beta

Uhapšen učenik koji je sam pravio eksploziv i bombe

 Uhapšen učenik koji je sam pravio eksploziv i bombe

"Preneraženi učenici odmah su pozvali policiju, koja ga je uhapsila i ubrzo nakon toga pretresla njegovu kuću. Ono što su zatekli u sobi tinejdžera šokiralo je policajce, jer su pronašli materijal, skice i nacrte dostojne teroriste", navodi policija.

Maloletnik iz Kozarca kod Prijedora je, kako navodi policija, u svojoj sobi pravio bombe i eksplozive, a imao je i šokantne nacrte za postavljanje bombe ispod automobila, kao i skice dva nepoznata tržna centra.

Policajci su našli planove za pravljenje eksploziva od veštačkog đubriva, nacrte dva za sada nepoznata tržna centra, te nacrte za postavljanje eksploziva ispod automobila. Uz to, policija je pronašla i ručno izrađene sablje.

Nezavisne novine pišu da se maloletnik hvalio drugovima "rukotvorinama", a da je policajcima rekao da je nacrte i "recepte" za pravljenje bombi skidao sa Interneta iz "čiste znatiželje".

Maloletnik nema kriminalni dosije niti je policija ikad imala problemes njim. Živi sa majkom i polubratom, a otac mu radi u Nemačkoj. U istragu biće uključeni psiholozi i socijalni radnici.

2024 © - Vesti online