Subota 14.04.2012.
05:55
Politika

Tadić: Nezaposlenost najveći nedostatak

"Mi jesmo otvorili 200.000 novih radnih mesta, ali je kriza zatvorila 400.000. To jeste najveći nedostatak, toga smo svesni i rešavanje tog problema zato mora biti primarni cilj nove vlade", rekao je Tadić u intervjuu za "Politiku" upitan o tome šta su uspesi, a šta neuspesi vladajuće koalicije.


Boris Tadić

Tadić je rekao da je uveren da će koalicija oko Demokratske stranke pobediti na izborima, zakazanim za 6. maj, kao i da će ta stranka dati premijera.

"Uveren sam da će DS dati premijera. I bitno je da to bude osoba koja ima dovoljno kredibiliteta i političkog i stručnog da može da vodi tim koji će se izboriti sa krizom i koji će građanima ostvariti uslove za bolji život i za ekonomski prosperitet naše zemlje", rekao je Tadić, koji je predsednički kandidat svoje stranke.

Upitan o razlikama između DS i Srpske napredne stranke, Tadić je rekao da je DS svoju politiku, kako je naveo, potvrdivala delima, a da, prema njegovim rečima, SNS nema nijedno delo, nijedan rezultat iza sebe.

"Jedina posledica njihovog delovanja je destrukcija, šovinizam i nasilje. Ti ljudi su devedesetih vodili opasnu ratno-huškačku politiku, čak su bili i protiv sporazuma o okončanu bombardovanja 1999. godine; do pre koju godinu su slavili ratne zločince, Bulevar Zorana Đinđića želeli su da nazovu po Ratku Mladiću, rušili su Beograd zbog hapšenja Karadžića...", rekao je Tadić.

Predsednik DS-a tvrdi da je lider naprednjaka Tomislav Nikolić "nepredvidljiva osoba koja danas tvrdi jedno, sutra drugo, koja se okreće onako kako vetar duva, s kim se ne zna šta nosi dan, a šta noć i kome se ne može verovati".

"Izbor onog ko vodi zemlju suviše je ozbiljna stvar da bi se čovek time igrao, da bi rizikovao budućnost svoje dece i da bi na kocku stavljao sudbinu Srbije", rekao je Tadić.

2024 © - Vesti online