Petak 13.04.2012.
20:58
Vestionline

Jovanovska izgubila u četvrtfinalu Kopenhagena

 

Popustila u odlučujućem setu - Bojana Jovanovski

U meču punom preokreta, koji je trajao čak dva sata i 18 minuta, srpska teniserka propustila je nekoliko dobrih prilika da meč reši u svoju korist. Već od samog početka nijedna od dve teniserke nije uspevala da zadrži svoj servis, ali je posle 4:4 hrvatska teniserka bila ta koja je napravila još jedan brejk, povela sa 4:5 i zatim prvi set, posle 46 minuta borbe, rešila u svoju korist.

U drugom setu Bojana je vodila sa ubedljivih 5:2, Martić je napravila brejk i smanjila na 5:4, ali je Jovanovski uzvratila svojim brejkom kojim je i dobila drugi set sa 6:4 posle 51 minut igre.

To kao da je bilo sve za šta je naša teniserka imala snage, pošto je odmah izgubila servis na startu trećeg, odlučujućeg seta. Martić je povela sa 1:4 i naša teniserka nije više mogla da se vrati u igru. Ona je uspela da smanji na 3:4, ali je to bilo sve što je uspela da uradi, pošto je treći set Martić rešila sa 3:6 u svoju korist i tako dobila meč.

Hrvatska teniserka će se u narednom kolu sastati sa Karolinom Voznijacki iz Danske, inače prvim nosiocem turnira, a koja je savladala Francuskinju Aliz Korne sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3).

U drugom polufinalu igraće Jelena Janković koja je ranije danas pobedila Estonku Kaju Kanepi sa 2:1, i Nemica Anđelika Kerber, koja je sa 2:1 u setovima bila bolja od zemljakinje Mone Bartel.

Nagradni fond turnira je 220.000 dolara.

2024 © - Vesti online