Petak 13.04.2012.
15:01
Vestionline, novosti.rs

"Špricer u Maderi"

U prilično emotivnom govoru Kari je ukazao na nekoliko stvari.

"Put za pravljenje modernog i savremenog tima je put kakav sam ja zamislio i od toga odsustajati neću.

Put do stvaranja Crvene zvezde kakvu navijači žele je dug put. A na njemu ili će da bude onako kako trener traži, a to je da se igra odbrana i da se bori kao što se borio Uroš Nikolić ili...

Put do stvaranja vrhunskog igrača nije lak, a taj put i kada su u pitanju Milutnović, Nedović ili Cvetković je takav da će morati da igraju mnogo dobru odbranu. To su i počeli da rade. Neka svi znaju da se radom i treningom sporije dolazi do rezultata", kazao je Pešić.


Proslavnjeni trener skrenuo je takođe pažnju i na druge načine stvaranja tima.

"Kupovina igrača i ubacivanje u sistem je brži način, ali to nije bilo moguće. Stvaranje tima i kluba je vrlo naporan posao. Mogli smo da stvorimo tim vrlo brzo, kao što su to radili ranije u Crvenoj zvezdi. Kada se završi sezona skupe se njih četvorica u "Maderi" i uz špricere kažu "ajde da dobijemo Partizan". Skupe pare i dogovore se kako. I već u novembru su izgubili nekoliko utakmice, pa se ne isplaćuju pare igračima, posle Partizana, kada izgube, promene trenera, a do Božića više nema nikoga... E tako je dugo bilo. Stvarenje nije kupovina igrača, već rad. I njega sam ja izabrano. Pa ko može da izdrži, a ko ne može".


Kari je na kraju još jednom podsetio koji je njegov razlog povratka u srpsku klupsku košarku.

"Ako niste znali što sam ovde, onda da još jednom kažem nisam tu da stvaram igrače i da ih Zvezda prodaje. Ja sam za, kako su to rekli Marks i Engels, proširenu, a ne prostuju reprodukciju. Znači i da se stvaraju igrači, ali i da donose sportski rezultate", rekao je trener Zvezde za Večernje novosti.

2024 © - Vesti online