Petak 13.04.2012.
13:27
Beta

Velika nagrada Bahreina će biti održana

Eklston je to rekao posle sastanka sa predstavnicima timova uoči trke u Kini i dodao da veruje da je situacija u Bahreinu dovoljno stabilna da bi se takmičenje održalo.

"U Bahreinu se ništa se ne dešava. Znam ljude koji tamo žive i sve je vrlo mirno i tiho", kazao je Eklston.

Pre obraćanja Eklstona medijima u Kini, Svestka automobilska federacija (FIA) saopštila je da će trka biti održana uprkos političkoj nestabilnosti u ostrvskom kraljevstvu.

Prošlogodišnja trka u Bahreinu je otkazana zbog antivladinih protesta šitske populacije. Nemiri na ostrvu u Persijskom zalivu pretili su da poremete i ovogodišnje takmičenje jer je u poslednjim sukobima demonstranata i snaga bezbednosti poginulo oko 50 ljudi.

Ipak Eklston smatra da su uslovi za održavanje trke bezbedni i da će Formula Jedan poštovati odluku FIA.

"Drago mi je da je naša pozicija jasna. Mi ne želimo da se mešamo u politiku. Dolazimo, kao što smo došli i ovde (u Kinu) - da se trkamo", kazao je Eklston.

FIA je u saopštenju navela da je njen prvi čovek Žan Tod posle prošlogodiošnjeg otkazivanja trke putovao u Bahrein i razgovarao sa predstavnicima pobunjenih Šita, parlamenta, vlade i kraljevske porodice.

Tod je u izveštaju naveo da su sve strane zainteresovane da se ovogodišnja trka održi, kao i da Svetska federacija ima izveštaje o bezbednosnoj situaciji na osnovu koje je odlučila da se trka održi.

Velika nagrada Bahreina je na programu 26. aprila na stazi Sakhir.

2024 © - Vesti online