Petak 13.04.2012.
12:04
Kurir

Ljajić kao Mesi!

Ljajiću nije smetalo što nije bio u dresu i kopačkama

Nove tribine tresle su se tokom svečanosti od navijačkih pokliča kao da pazarski plavo-beli biju bitku na terenu sa Zvezdom ili Partizanom.

Gradonačelnik Meho Mahmutović sugrađanima je, osim novih tribina, obećao i - reflektore, možda i neku utakmicu reprezentacije, a za koju godinu i - evropske utakmice FK Novi Pazar usred Novog Pazara.

Ministar Rasim Ljajić, počasni predsednik kluba, sa tribina je pozdravljen ovacijama kao najzaslužniji za uspehe kluba i novi stadion, a na pitanje Kurira koliko Novi Pazar planira da ostane u Superligi, uzvratio je kao iz topa:

"Kako koliko? Pa, mi ne planiramo da napuštamo Superligu"!


Sam Ljajić na svečanosti nije govorio, ali zato je Tarik Imamović, potpredsednik kluba, o počasnom predsedniku govorio biranim rečima:

"I kad čovek ode sa ovog sveta, ostaju dobra dela! Ovaj objekat jedno je od dobrih dela za koja je zaslužan Rasim, i hvala mu. Izgradnjom ovog stadiona ostvario je svoj dečački san, san mnogih generacija. Rasim je ostvario još nešto - klub je ušao u Superligu", rekao je Imamović.

Svečanosti su prisustvovali i Dragoljub Vukadinović, potpredsednik FSS, generalni sekretar Saveza Zoran Laković, a ministar Oliver Dulić dobio je aplauz na otvorenoj sceni.

"On je više puta dolazio na stadion, pomagao u radovima koliko je mogao, i hvala mu", čulo se na stadionu.

Od gradonačelnika Meha Mahmutovića Dulić je na poklon dobio sliku s motivom manastira Sopoćana.

"Ovo vama pripada! Ovo je vaš novac, a mi smo ga samo vratili. Zaslužujete i više. Želim da na ovom stadionu uvek bude samo sport, nikad nasilje", uzvratio je Dulić. 

Sredstva za rekonstrukciju stadiona zajednički su izdvojili Vlada Srbije, Fudbalski savez Srbije i lokalna samouprava.

Gradski stadion u Novom Pazaru trenutno ima kapacitet od 9.000 gledalaca, a po završetku svih radova moći će da primi između 12.000 i 15.000 gledalaca.

2024 © - Vesti online