Petak 13.04.2012.
05:21
Večernje novosti

Zaklan zbog 2,5 metra kabla

Policijska uprava u Nišu u zvaničnom saopštenju navela je samo da je "pronađen mrtav", a najbliža rodbina Uke tvrdi da je svirepo preklan ispred kućnog praga, pišu ''Novosti''.

Foto: Ilustracija

- Tokom noći je čuo neku buku u dvorištu, pa je sa nožem u rukama izašao iz kuće, pa vidi šta se dešava. Međutim, lopovi koji su skidali neke kablove sa njegove kuće su ga savladali i zaklali ispred ulaza u kuću - priča Eljez Uka, Atiljanov bratanac.

U dvorištu, ispred ulaznih vrata doma Uke, zapažaju se dve velike lokve krvi, a sa bočne strane kuće, na vrhu se vidi kako visi jedan kabl.

- Evo, pokušali su da se popnu preko ovih merdevina prema krovu, a moj stric je ubijen zbog 2,5 metra kabla koji su hteli da ukradu - veli Eljez Uka. - Sigurno je da je bilo više lopova, jer stric mi je bio korpulentan i jedino nekoliko njih je moglo da ga savlada.

Atiljan Uka je živeo u kući sa četvoro dece i suprugom, koja se desetak minuta posle još nerazjašnjenog događaja u dvorištu probudila i zatekla mrtvog supruga ispred kuće.

- U obližnjim kućama niko ne živi, a sve ulice su ovde neosvetljene - pričaju uznimireni žitelji Moravske ulice. - Ceo ovaj kraj je prepun narkomana, a policija ovde retko zalazi.

Atiljan Uka je do 1999. godine živeo u Prištini, gde je radio u jednoj predionici. Po dolasku u Niš, porodicu je izdržavao od minimalca koji je primao od firme, a svi redom u romskoj mahali tvrde da je bio dobar čovek i da se ni sa kim nije sukobljavao.

2024 © - Vesti online