Petak 13.04.2012.
12:23
D. N. Petrović - Vesti

ROSU gomila snage u Mitrovici

Zveckanje oružjem: Pripadnici jedinice ROSU



- Te mere su neophodne da bi se i na severu Kosmeta uspostavili red i zakon - izjavio je Kuči, a već juče u južnoj Kosovskoj Mitrovici pojavio se konvoj od 25 vozila ROSU koji je, kako su nam rekli Srbi sa severa, stigao iz Podujeva.


Izjava Kučija i dolazak albanskih specijalaca u južni deo Kosovske Mitrovice, gde se još uvek nalaze, izazvao je pojačane mere bezbednosti Srba u Kosovskoj Mitrovici i drugim opštinama severnog Kosmeta. Srbi su juče posebno motrili na most na Ibru,

ANA preti novim ratom

 

U međuvremenu se oglasila i Albanska nacionalna armija (ANA) koja je takođe zapretila intervencijom, ne samo na severu Kosmeta, već i u Makedoniji i Grčkoj.

 

- Prinuđeni smo da intervenišemo pre nego što bude kasno - ističe Gafur Adili, politički lider fantomske paravojne organizacije.
On poziva Ameriku i Evropu da sazovu međunarodnu konferenciju o Kosovu "kako bi sprečili veliki rat na Balkanu".

ali i na obilaznicu oko grada kojoj su ROSE prošli put stigle do Brnjaka i Leposavića.


- Prema informacijama koje imamo "sa druge strane", zasad nemaju nameru da nešto preduzmu i na severu, niti je to lako izvodljivo, s obzirom na to da smo i mi spremni da ih "dočekamo". Pre se radi i o psihološkom pritisku i umirivanju njihove javnosti, mada kod njih nikada ništa nije sigurno. Ko zna, možda nešto i pokušaju tokom Vaskrsa - kaže jedan od Srba iz severne Mitrovice.


Eventualni ulazak kosovskih specijalaca na sever Kosmeta bio bi opasna avantura koja bi mogla da proizvede nasilan odgovor Srba - smatra Oliver Ivanović, državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.


Njegovo mišljenje deli i ministar Goran Bogdanović. 

2024 © - Vesti online