Petak 13.04.2012.
04:21
Vestionline

Marović: Đukanović i ja smo se borili protiv komunizma i Miloševića

Ako bi Đukanović odlučio da se vrati na neku državnu funkciju, kako je Marović objasnio u intervjuu Televiziji Crne Gore, to bi, takođe, bilo korisno za Crnu Goru.

Marović je kazao da on nema ambicije da se bavi državnim poslom a to je stav i Đukanovića, jer su, kako je naveo, obojica shvatili da je došlo vreme za mlađe kadrove.

Svetozar Marović i Milo Đukanović

"Treba tranziciju dovršiti i u kadrovskom pogledu", rekao je Marović koji je za vladu Igora Lukšića kazao da je uspešna.

Marović je naveo da su on i Đukanović političko savezništvo i prijateljstvo potvrdili kroz više situacija - pobeda nad komunizmom, uvođenje demokratije u Crnoj Gori, sukob sa Slobodanom Miloševićem, ostvarenje nezavisnosti Crne Gore, politička profilacija DPS-a i definisanje evropskog puta Crne Gore.

Potpredsednik DPS-a je rekao da će parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani do kraja godine, a da će se sredinom avgusta preciznije znati kada.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora u Herceg Novom i Tivtu 7. aprila, na kojima je najveću pojedinačnu podršku dobio DPS, on je preporučio da se u sastavljanju vlasti u Tivtu DPS ne odriče savezništva sa Socijaldemokratskom partijom.

Marović je ocenio da opozicija na tim izborima nije postigla uspeh, jer, kako je objasnio, ona nema "pozitivnu političku misao".

"Opozicija se više bavi političkim denuncijacijama protivnika nego što svojim delovanjem doprinosi opštem dobru, što je suština politike", rekao je Marović.

2024 © - Vesti online