Subota 14.04.2012.
08:00
zadovoljna.hr

Ovo stvarno ubija celulit!

Krajnje je vreme da se pozabavimo s ovim

KOFEIN
Kofein je već odavno poznat kao termogena materija. Podstiče sagorevanje masnog tkiva i pojačano oslobađanje masnih kiselina te poboljšava protok krvi. Na taj način dovodi krv u problematična područja i pokreće cirkulaciju na mestima gde se upravo zbog nepokretnosti i stvorio tvrdokorni celulit.

GUARANA
Jedna je od najstimulativnijih biljaka uopšte jer sadrži visoku vrednost kofeina koji su prvobitno takođe zvali guaranin. Pospešuje mikrocirkulaciju i protočnost kapilara limfe, efikasno uklanja suvišne materije iz tela i topi masnoće.


DIVLJI KESTEN
Divlji kesten pomaže cirkulaciju, jača vene i kapilare, a gel s mentolom ima efekat hlađenja čime pojačava cirkulaciju i zateže kožu. Ekstrakt semenki divljeg kestena podstiče bolju zasićenost kože kiseonikom i hranljivim nutrijentima. Na kožu deluje regenerativno i sprečava razgradnju hijaluronske kiseline, važne komponente za hidrataciju i svežinu kože.

RETINOL
Retinol ili vitamin A obavezan je sastojak krema protiv bora. Prodire duboko u kožu kako bi se uklonili slobodni radikali, zateže kožu te poboljšava cirkulaciju. S obzirom da je retinol fotosenzibilan, kremu koja ga sadrži preporučljivo je mazati pre spavanja, odnosno učiniti je delom noćne nege tela.

ALGE
Zahvaljujući antioksidantnim sastojcima koji sprečavaju starenje kože i štite je od

Istine i zablude o celulitu

slobodnih radikala, morske alge predstavljaju revolucionarno otkriće u nezi lica i tela. Pospešuju potkožnu prokrvljenost, razgradnju masnoća, kao i izlučivanje nakupljene vode u tkivima.

VUČJI TRN
Eterično ulje vučjeg trna s obiljem vitamina F, A, C i E u svom prirodnom sastavu direktno podstiče učvršćivanje, obnovu i rast kolagena u neelastičnoj i opuštenoj strukturi kože.

BRŠLJAN
Koristi se za smanjivanje masnoća u telu, ali njegov osnovni kvalitet je diuretičko svojstvo. Stimuliše mikro-cirkulaciju između celulitnog tkiva gde je ona skoro jednaka nuli.

2024 © - Vesti online