Četvrtak 12.04.2012.
23:12
klix.ba

U drugom krugu Zukorlić i Nikolić?

Kandidatura za predsednika države Muamera Zukorlića, glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji, izazvala je lavinu reakcija kako u Srbiji, tako i u zemljama okruženja.

Zukorlić se nada da će u drugi krug sa Nikolićem, a da će mu tada podršku dati Tadić
 

U intervjuu za Klix.ba Zukorlić govori o razlozima ulaska u politiku kao i o očekivanjima od predstojećih izbora. Uveren je da će birači u Srbiji prepoznati njegov program i dati mu svoj glas.

Zukorlić kaže da ne vidi ništa sporno u tome što se kao verski poglavar upušta u predizbornu trku, kao i to da se nada da služba u Islamskoj zajednici neće biti razlog zbog kojeg ga glasači ne bi podržali.

Zukorlić kaže da se nada da će u drugi krug izbora sa Tomislavom Nikolićem, a u tom slučaju očekuje podršku dosadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, jer "dobro treba vratiti dobrim".

- Odluka da se kandidujem za predsednika Srbije je prevashodno moralno-civilizacijski čin, jer ne mogu sebi dopustiti da posedujem celovit program za sklad država i društva, a da to ne ponudim, već da posmatram propadanje društva na svim nivoima, kaže Zukorlić.

2024 © - Vesti online