Četvrtak 12.04.2012.
18:06
Beta

Tomić: Nadležni ne smeju da dozvole nasilje na KiM

Ministar za povratak i zajednice u Vladi samoproklamovanog Kosova, Radojica Tomić

"Niko od nadležnih i odgovornih institucija ne sme da dozvoli da se bilo koji vid nasilja i provokacija proširi na celu teritoriju Kosova", kazao je Tomić novinarima prilikom današnjeg obilaska povratnika u selu Osojane.

Ministar je u povratničkom selu Osojane uručio kombi vredan oko 10.000 evra za prevoz đaka-povratnika koji pohađaju nastavu u osnovnoj i srednjoj školi u tom mestu.

Predstavnici Srba u Osojanu rekli su agenciji Beta da je pomoć kosovskog ministarstva dobra stvar, jer od oko 100 učenika koji pohađaju nastavu u osnovnoj i srednjoj školi, njih više od 50 odsto dolazi iz okolnih povratničkih sela.

Tomić je obišao i zaposlene u podkancelariji kosovske opštine Istok u Osojanu gde je uručio 20 prehrambenih paketa za najugroženije povratničke porodice.

Tomić je podsetio da je počelo sprovođenje projekta u okviru koga se gradi vodovod za povratnike u selu Koš, za osam porodica, pripadnika zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, koje su se vratile iz Crne Gore.

Gradnja tih kuća iznosi oko 324.000 evra od kojih ministarstvo daje 100.000, opština 10.000, a više od 213.000 daje Ambasada Velike Britanije na Kosovu.

2024 © - Vesti online