Četvrtak 12.04.2012.
14:11
Mondo

FED KUP: Srbija u Moskvi u najjačem sastavu

Selektor Srbije Dejan Vraneš u polufinalu Svetske grupe Fed kupa u Moskvi, protiv reprezentacije Rusije moći će da računa na najbolje teniserke.

Za duel, koji je zakazan 21. i 22. aprila u areni Megasport u Moskvi, prijavio je Anu Ivanović, Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić.

Na drugoj strani njegov kolega Šamil Tarpiščev odlučio se za sastav Marija Karilenko (21. na WTA listi), Anastasiju Pavlječenkovu (22. na svetu), Svetlanu Kuznjecovu (27. igračica na WTA listi) i Elenu Vesninu, koja zauzima 78. poziciju na svetskoj rang listi.

Srbija i Rusija do sada su jedanput odmerile snage, 2010. godine u Beogradskoj areni u prvom kolu Svetske grupe, kada su gošće slavile sa 3:2.

Pre toga, reprezentacije SSSR i Jugoslavije odigrale su još dva meča, 1978. i 1988. i oba puta bile su bolje Ruskinje.

Najbolje teniserke Srbije Ana Ivanović i Jelena Janković, bivše prve igračice sveta, zajedno će pokušati da zabeleže istorijski uspeh za svoj tim. Srbija nikada do sada nije igrala u finalu Svetske grupe, a ovo je i prvo učešće u polufinalu elitnog takmičenja.

Ana i Jelena poslednji put su zajedno igrale tačno pre godinu dana u meču plej-ofa Svetske grupe protiv Slovačke u Bratislavi, kada je Srbija osigurala opstanak u najelitnijem takmičenju.

U drugom polufinalnom meču u Ostravi snage će odmeriti Češka (Petra Kvitova, Lusi Safarova, Lucija Hradecka i Andrea Hlavackova) i Italija (Frančeska Skjavone, Roberta Vinči, Flavija Peneta i Sara Erani).

Finalni duel pobednika polufinala igraće se 3. i 4. novembra.

2024 © - Vesti online