Četvrtak 12.04.2012.
10:50
Beta

Za predsedničke izbore 550 miliona dinara

Kako je objasnio sekretar RIK-a Veljko Odalović, to telo će ta sredstva upotrebiti za biračka mesta, za šta će biti odvojeno najviše sredstava, odnosno 70 odsto, kao i za kutije, štampanje glasačkih listića.

70 odsto sredstava za biračka mesta: Veljko Odalović

Odalović je rekao da bi RIK-u za sprovođenje predsedničkih izbora, da su oni održani samostalno, bilo potrebno nešto više od milijardu dinara, ali da je zbog njihovog zakazivanja za 6. maj, kada će biti održani parlamentarni izbori, RIK-u sada potrebno praktično 50 odsto tih sredstava.

Prema njegovim rečima, prilikom izrade finansijskog plana RIK-a za 2012. godinu bila su predviđena sredstva samo za parlamentarne izbore, a iz Ministarstva finansija tada je rečeno da će sredstva za predsedničke izbore naknadno odobriti.

Sredstva za sprovođenje predsedničkih izbora obezbeđena su u okviru tekuće budžetske rezerve u ukupnom iznosu od 1,39 milijardi dinara i na današnjoj sednici Vlade biće preneta nadležnim organima. Kako je saopšteno juče iz Vlade Srbije, za finansiranje izborne kampanje predviđena su 843 miliona dinara, dok je za potrebe Republičke izborne komisije obezbeđeno 550 miliona dinara.

2024 © - Vesti online