Četvrtak 12.04.2012.
08:49
Vestionline

Čarls Menson ostaje u zatvoru

Menson se nije danas pojavio na saslušanju u sudu, navodeći da to nije planirao. Prema sadašnjem američkom zakonu, zatvorenicima može da bude onemogućeno da u narednih 15 godina od poslednjeg zahteva, podnesu novi zahtev za uslovno puštanje na slobodu, što verovatno znači da je ovo Mensonu bila poslednja šansa da izađe iz zatvora, jer će za 15 godina imati 92.

Monstrum ostaje u zatvoru: Čarls Menson

Član sudskog veća, koje je odlučivalo o uslovnom puštanju Mensona, Džon Pek rekao je da to veće nije utvrdilo da on ispunjava ijedan neophodan faktor za oslobađanje. Ključna stvar u odluci sudskog veća bile su reči Mensona koje je nedavno izrekao u razgovoru sa zatvorskim psiholozima, koje je Pek pročitao naglas.

"Ja sam poseban. Ja nisam kao prosečni zatvorenik. Ja sam proveo život u zatvoru. Pet ljudi sam poslao u grob. Ja sam veoma opasan čovek", rekao je Menson psiholozima.

Menson je 1972, sa još četiri člana svoje "duhovne porodice", osuđen na doživotni zatvor posle jednog od najgnusnijih masovnih ubistva u američkoj istoriji. Oni su 1969. ubili glumicu Šeron Tejt, suprugu reditelja Romana Polanskog, i još šest osoba.

Menson je najpre osuđen na smrt, ali je 1972. američka savezna država Kalifornija ukinula smrtnu kaznu, te mu je kazna preinačena na doživotni zatvor. Šeron Tejt je u trenutku ubistva imala 26 godina i bila je u osmom mesecu trudnoće, a izbodena je nožem dok je molila napadača, jednu ženu iz Mensonove bande, da joj ne ubije bebu.

2024 © - Vesti online