Sreda 11.04.2012.
22:42
Vestionline, Beta

Prosinečki plesao, Grant se zamislio

 

Prosinečki: Partizan je bio dobar, a mi bolji!

"Odigrali smo jednu od boljih taktičkih i trkačkih utakmica. Velika je stvar pobediti ovde, na ovom stadionu. Partizan je odigrao odličnio, ali smo ovaj put bili bolji. Oni se nisu možda nadali ovakvoj formaciji, imao sam neku viziju i možda smo ih tu malo iznenadili", rekao je Prosinečki nakon pobede od 2:0, kojom se tim plasirao u finale Kupa.

Zvezda je i u prvoj utakmici pobedila sa 2:0, a Partizan je večeras, kao i u prvom meču, imao više šansi.

"Partizan je imao koju šansu više u prvom poluvremenu, ali smo mi u drugom odigrali izvanredno i rešili utakmicu sa kontrom i polukontrom. Ulazak u finale je fenomenalan posao. Momci su pokazali veliki karakter. Do pobede su došli kvalitetom i borbom, ali ima tu još mesta za napredak", rekao je Prosinečki.

Protivnik Zvezde u finalu biće Borac iz Čačka, koji je danas u gostima pobedio Vojvodinu sa 1:0.

"Borac je kvalitetan tim čim je pobedio Vojvodinu. Bićemo spremni za finale. Moramo još da radimo da bismo došli do trofeja", rekao je Prosinečki koji je posle gola Darka Lazovića odigrao svoj pobednički ples na stadionu Partizana.

Trener Partizana Avram Grant kazao je da je "efekat prve utakmice došao do izražaja", kao i da su njegovi igrači samo prvo poluvreme odigrali kako je planirano.

Promašili svoje šanse - Avram Grant

"Zvezda je igrala dobro, ali je efekat prve utakmice došao do izražaja. Prvo poluvreme smo odigrali kako smo planirali. Imali smo dovoljno šansi za gol, ali smo ih promašivali, kao i u prvom meču", rekao je Grant i dodao:

"Morali smo da postignemo gol u prvom poluvremenu, ali nismo uspeli, pa je u drugom bilo komplikovanije. Bilo je teško juriti 2:0. Sada nam ostaje prvenstvo, što i jeste navažniji zadatak", rekao je Izraelac.

Trener Partizana misli da ga kolega sa klupe Zvezde nije iznenadio taktikom.

"Nismo iznenađeni, razmatrali smo takvu njihovu formaciju sa presingom. Naš cilj je bio da damo gol u prvom delu, u tome nismo uspeli i onda je u drugom poluvremenu sve postalo komplikovanije", naglasio je Grant, koga je pogodilo pitanje novinara da iskomentariše skandiranje navijača bivšem treneru Stanojeviću.

On je prvo ušao u raspravu sa novinarem, ali je onda pohvalio navijače.

"Navijači su fenomenalni, oni sjajno podržavaju svoj klub i normalno je da vole bivšeg trenera, jer je radio dobar posao. Moj posao je da poguram ekipu napred i mislim da to radim jako dobro", završio je Grant.

2024 © - Vesti online