Sreda 11.04.2012.
15:06
Vestionline

Policija traži novac od Premijer lige

U razgovoru za BBC visoki zvaničnik londonske policije Endi Holt rekao je:


"Moje lično mišljenje je da bi klubovi morali puno više da učestvuju u troškovima policijskog osiguravanja fudbalskih utakmica. Ovo što se sada događa nije pošteno i podržavam inicijativu da se teret podjednako podeli", rekao je Holt i dodao:

"Do sada smo imali odličan odnos s klubovima i želimo da se tako i nastavi, međutim činjenica je da fudbalski dvoboji znaju da rezultuju neredima po celom gradu, što šteti celoj zajednici".

"Mislim da ne treba posebno dokazivati da se na dan utakmica nasilje i neredi povećavaju, i to ne samo u krugu stadiona, već i po gradskim ulicama. Naravno da svaki klub ne stvara jednake probleme, zato bi se celom slučaju pristupilo individualno i sa svakim klubom bi se pojedinačno postigao dogovor", rekao je Holt.

Prisetimo se, u decembru 2008. godine Vigan je dobio sudski proces u kojem je predmet rasprave bila 300 hiljada funti teška tužba policije. Sudija je presudio kako iz kluba nisu tražili reakciju specijalne policije zbog nerada u okolini stadiona i kako novac ne trebaju platiti kao obeštećenje... 

2024 © - Vesti online