Utorak 10.04.2012.
18:12
Beta

SNS: Pink krši zakon jer drži stranu DS-u

"Televizija Pink je u ponedeljak objavila prilog o samododeljivanju nagrade (potpredsedniku DS-a i kandidatu za gradonačelnika Beograda) Draganu Đilasu, a nigde nije bilo reakcije opozicije. To nije prvi put da se favorizuje kandidat DS-a, pa je zato RRA u obavezi da zaštiti odredbe iz uputstva", navodi SNS.


Šef Službe za informisanje SNS Vuk Fatić rekao je da televizija Pink u gradskim vestima daje 95 odsto medijskog prostora DS-u, dok SNS-a "ima samo u tragovima".


"Skoro svi mediji su u ovom trenutku apsolutno stavljeni pod kontrolu DS-a i u funkciju predizborne kampanje liste 'Izbor za bolji život - Boris Tadić'. To znači da režim shvata da će izgubiti izbore i pokušavaju na svaki način da to izbegnu", rekao je Fatić, a prenosi SNS.


Ta stranka je od RRA zatražila da preduzme odgovarajuće mere protiv televizije Pink, podnošenjem prekršajnih ili krivičnih prijava ili iniciranjem postupaka pred nadležnim državnim organom.


SNS je u ponedeljak optužila Radioteleviziju Srbije da otvoreno drži stranu DS-u u izbornoj kampanji i da "brutalno krši zakon" i obavezujuće uputstvo RRA.


Ta stranka je navela da je 8. aprila u Teletonu na programu RTS-a učestvovao Dragan Đilas, prvi na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić", što je "brutalno kršenje tačke 10 Opšteg obavezujućeg uputstva RRA".

2024 © - Vesti online