Utorak 10.04.2012.
15:53
Beta

Srbija želi unapređenje saradnje sa Švajcarskom

 Srbija želi unapređenje saradnje sa Švajcarskom

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Cvetković naglasio da je dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji od velikog značaja za Srbiju jer kandidatura predstavlja veliko priznanje za reforme koje je Srbija sprovela.

Kad je reč o Kosovu i Metohiji, premijer je parlamentarnu delegaciju Švajcarske podsetio da se Srbija zalaže za dijalog kao jedini put za pronalaženje kompromisnog rešenja.

"Predsednik parlamenta Švajcarske Hansjerg Valter preneo je spremnost za dalje unapređenje bilateralne saradnje, pohvalio reforme koje je Srbija u prethodnom periodu sprovela i dodao da veruje da će Srbija zadržati centralnu ulogu u regionu", navodi se u saopštenju.

Govoreći o ekonomskoj saradnji predsednik Vlade Mirko Cvetković naglasio je da se brojne švajcarske investicije uspešno realizuju u Srbiji i ta činjenica može da ohrabri i druge investitore da dođu i ulažu u Srbiju "koja ima konkurentan sistem investicionih podsticaja i poreskih olakšica za strane investicije".

Cvetković je takođe rekao da je uzastopno predsedavanje Srbije i Švajcarske OEBS-u 2014. i 2015. godine prilika da se odnosi dveju država dodatno unaprede.

2024 © - Vesti online