Sreda 11.04.2012.
08:00
Intimatemedicine, Vestionline

Kako da je zainteresujete za seks

Na libido utiču ishrana, romantika, vežbanje i razmišljanje o seksu
 


Na libido utiče ishrana

Pravilna i drugačija ishrana može pokrenuti libido, ako niste znali. Začini imaju dobar pokretački učinak pa evo nekih: beli luk, praziluk, vlašac, komorač, anis, đumbir, cimet, crni biber, ren. Uz ovo povrće i začine pobrinite se za svež dah kako njime ne biste oterali partnera. Vašem libidu pomoći će i morski specijaliteti: losos, sardine i školjke podižu libido i imaju blagotvoran učinak na zdravlje, a imaju i puno omega masnih kiselina.


Čak i za libido treba romantike

Ponekad je jednostavno potrebno vremena za partnera. Ne zaboravite da se posvetite partneru. Ako se vaša komunikacija svela na minimum, npr. nijedan obrok u danu ne jedete zajedno, ne možete očekivati vatromet u spavaćoj sobi. Priuštite sebi i partneru romantičnu večeru uz vino, ali ne previše alkohola kako ne biste ugušili varnice i libido.


Vežbajte

Za dobar seksualni život važno je imati dovoljno kondicije i energije tj. da se dobro osećamo. Zato je neophodno da vežbate i van spavaće sobe. Trideset minuta vežbanja dnevno sigurno možete da izdvojite, a pomoći će vam mnogo u krevetu. Pri tom, to ne moraju da budu nikakve naporne vežbe, dovoljan je brži hod ili lagano trčanje.


Razmišljajte o seksu!

Seks i libido neće doći sami od sebe! Ne postoji dugme koje ćete pritisnuti da vam da požudu i strast. Razmišljajte tokom dana o seksu i seksualnosti kao i o drugim važnim stvarima. Dopustite sebi da vam kroz dan seks pada na pamet, polako maštajte i ne ustručavajte se pred svakakvim fantazijama. Kada na kraju dana dođete kući sigurno ćete pokušati da navedete partnera da vam bar neke ispuni.

2024 © - Vesti online