Utorak 10.04.2012.
08:10
Press

Mlaznjaci napravili paniku u Novom Sadu

Foto: Ilustracija

"Bili ste svi svedoci da su dva mlazna aviona letela iznad grada na 100 metara visine i ispuštala razne efekte, a da niko za to ne odgovara i da niko nema mogućnost da utiče na takve pojave. Šta treba sledeći put da se dogodi da bismo tek onda postavljali pitanje ko je nadležan i odgovoran za te avione. Kao gradonačelnik sam odmah nazvao načelnika policije, alarmirao sve žive i nisam dobio nikakvu povratnu reakciju", rekao je rezignirano gradonačelnik Novog Sada, prenosi Press.
 

Dragan Amidžić tvrdi da su pomenuti letovi, kao i svi prethodni ove avio-grupe, bili "100 odsto bezbedni i da nema govora o nekakvoj nebezbednosti".
 

Igor Pavličić

"Od kontrole letenja se prvo traži dozvola, visina, rejon i šalje plan leta, a po dobijanju dozvole pilot je u neprestanoj komunikaciji sa kontrolom. Sve se snima tzv. transporderom i prati se signal letelice, a ako za svega 20 do 30 metara odstupite od planirane visine, dobijate hitno obaveštenje i slede vam rigorozne sankcije. Mi smo u potpunosti ispoštovali minimalnu dozvoljenu visinu od 300 metara iznad grada. Podaci o letu, uostalom, postoje i u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i vrlo lako mogu da se provere", zaključuje Amidžić.
 

Sukob Pavličića i Amidžića traje odranije, a Press je objavio informaciju o verbalnom duelu njih dvojice, koji se odigrao u novosadskom kafiću "Stratus".
 

"Šta treba sledeći put da se dogodi da bismo tek onda postavljali pitanje ko je nadležan i odgovoran za te avione", kaže Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada. Amidžić je tada prišao stolu za kojim je sedeo Pavličić i, navodno, usledio je kratak i vrlo neprijatan razgovor. Amidžić je tada demantovao tvrdnje da se gradonačelniku obraćao na ružan način i naveo da je rekao "samo vi radite svoj posao, a ja ću svoj".

2024 © - Vesti online