Ponedeljak 09.04.2012.
13:11
Vestionline

Počela radarska kontrola saobraćaja

Radarska kontrola saobraćaja ima za cilj da utiče na vozače u smislu odvraćanja od činjenja prekršaja, efikasnije otkriva i dokumentuje saobraćajne prekršaje
 

Osavremenjavanjem opreme, specijalizacijom poslova i stručnom obukom, očekuje se da saobraćajna policija radarskom kontrolom znatno efikasnije utiče na vozače u smislu odvraćanja od činjenja prekršaja, efikasnije otkriva i dokumentuje saobraćajne prekršaje. Posebno je značajno efikasnije sprečavanje i otkrivanje prekršaja u vezi sa brzinom, imajući u vidu da su nepropisna i neprilagođena brzina neposredni uzroci blizu jedne polovine saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima.

Sve se lepo vidi...

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova možete pročitati više o radarskoj kontroli saobraćaja. Kada otvorite ovu stranicu na levoj strani u meniu, uokvireno naći ćete raspored radarskih kontrola.

Savremena oprema u kontroli saobraćaja, posebno kontroli brzine, povećava efikasnost policijskog uticaja na poštovanje saobraćajnih propisa. Takođe, savremena oprema doprinosi zakonitosti, stručnosti i profesionalnosti saobraćajne policije, smanjuje se broj pritužbi i jača poverenje građana u policiju.

Da ne bude zabune, ovo nema veze sa kamerama koje inače rade...

Dragi vozači, pamet u glavu!

2024 © - Vesti online