Ponedeljak 09.04.2012.
12:56
Sponzorisani tekst

Muče vas akne, fleke i(li) ožiljci?

Akne vulgaris predstavljaju hronično zapaljensko oboljenje lojnih žlezda za čiji nastanak su odgovorni mnogi faktori: nasledje, hormonski status, suženje izvodnog kanala lojne žlezde, bakterija Propyonibacterium acnes, imunitet i dr.

Akne vulgaris predstavljaju hronično zapaljensko oboljenje lojnih žlezda
 

Promene su najizraženije na koži lica u tzv. T-zoni: čelo,nos i brada,a javljaju se i na obrazima, kao i na leđima i grudnom košu, odnosno na mestima gde su lojne žlezde najaktivnije.

I ako većina ljudi smatra da je laser novina u medicini u Poliklinici NADA DIVA od samog osnivanja-pre 16 godina koriste se laseri u lečenju svih estetskih promena na koži,.a sa velikim uspehom i lasersko lečenje akni kao i posledica nepravilno lečenih akni kao što su fleke i ožiljci.

U zavisnosti od težine kliničke slike akne mogu biti blage, u vidu komedona, srednje sa pojavom papula, umereno teških sa pojavom papulopustula i teški oblici sa nodusima i cistama.

- Ako kliničkom slikom dominiraju akne, crvenilo, tada u Poliklinici NADA DIVA koriste: -Nd.YAG laser talasne dužine 1064nm ima jako protivupalno dejstvo,brzo i efikasno "suši" bubuljice,odmašćuje kožu i smiruje postinflamatorno crvenilo a deluje i na hiperpigmentacije zaostale posle zapaljenja. Prva serija tretmana podrazumeva 4 terapije tokom dve nedelje a kasnije se predlaže održavanje prema kliničkoj slici.

U Poliklinici NADA DIVA koriste lasere za otklanjanje ovih problema kože
 

- Ako kliničkom slikom dominiraju fleke, crvene ili smeđe boje koristimo:

-V-BEAM laser talasne dužine 595 nm, koji prepoznaje crvenu boju, apsorbuje se od strane hemoglobina u krvnim sudovima i na taj način obezbojava postojeće crvene i smeđe flekice ali i snažno ubrzava regeneraciju svežih ožiljaka. Radi se 2-4 puta , sa razmacima od po mesec dana..

- Ako kliničkom slikom dominiraju stari ožiljci od akni u boji kože koristimo:

- FRAXEL laser. Ovaj laser spada u red Er.YAG lasera talasne dužine 2940nm koji ima poseban dodatak za frakcionisanje postojećeg laserskog snopa. Pored finog odstranjivanja površnog sloja kože, on dovodi i do stvaranja novih kolagenih vlakana koji popunjavaju defekte kože, ali istovremeno i potiskuje stara i oštećena vlakna u dubinu i na taj način briše ožiljke, strije i vrlo duboke bore. 

Prekontrolišite svoje mladeže i ostale promene na koži

Pored fantastičnih rezultata u rešavanju svih nepravilnosti sa površine kože, ovaj laser je nezamenljiv i kao istovremeni lifting efekat u zatezanju kože lica.Tretman traje 40 minuta, a nakon tretmana se javlja crvenilo kože koje traje od 6-48 sati. Efekat je vidljiv već nakon prvog tretmana, ali za konačno rešenje problema potrebno je izvesti nekoliko procedura u zavisnosti od stanja kože.

Terapija medicinskim laserima je apsolutno bezbedna, bezbolna i konforna za pacijente, a efikasna u vrlo kratkom periodu.Terapiju sprovodi lekar dermatolog uz dobru saradnju sa pacijentom što je neophodno za uspešno lečenje.

2024 © - Vesti online