Nedelja 08.04.2012.
22:44 >> 08:32h
Beta, Srna

Srbin teško pretučen kod Kosovske Mitrovice

Foto: Arhiva

Denović je naveo da su ga na putu ka kući presrela tri mladića koji su ga na albanskom jeziku pitali gde ide.


"Odgovorio sam na srpskom jeziku da idem u srpski Suvi Do, a oni su odamah počeli da me tuku", rekao je Denović i dodao da ga je spasio komšija Srbin kaji je prolazio kolima i odvezao ga u bolnicu pošto su se napadači razbežali.


Denović je ocenio da su mladi Albanci čekali bilo kog Srbina i da je prebijen najverovatnije zbog bombaškog napada u naselju Tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici u kojem je poginuo Albanac Seljver Haradinaj (38), a dvoje njegove dece je lakše povređeno.


Načelnik Hirurškog odeljenja bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković je rekao da je Denoviću udaren tupim predmetom u čelo i teme.

"Denović je primljen u bolnicu sa teškim povredama grudnog koša i glave. Polomljena su mu tri rebra, ima kontuziju glave i više podliva po telu", rekao je Janković i dodao da je njegovo stanje stabilno..

Pristalice albanskog pokreta "Samooprdeljenje" su najavile da će se osvetiti, a od Kosovskih institucija zatražile prekid pregovora sa Beogradom i preduzimanje svim raspoloživim sredstvima mera koje znače inplementaciju kosovskih institucija u tri opštine na severu Kosova.


Suvi Do je od severne Kosovske Mitrovice udaljen pet kilometara i do njega se stiže preko albanskog dela sela.

2024 © - Vesti online