Nedelja 08.04.2012.
16:52 >> 19:41h
Vestionline

Češka pobedila Srbiju za polufinale DK

 

Uzdasi Srbije za Jankovim šansama

Berdih je sva tri seta dobio posle taj brejka. Janko u sva tri seta propustio mnogo prilika da prelomi meč u svoju korist. Nedostižnih 3:1 za Čehe u Pragu.

Još jedan maraton odigrao je Janko, posle velikog trijumfa nad Štepanekom prvog dana. Iako se igralo ''samo'' u tri seta, Berdihu je za pobedu nad Tipsarevićem trebalo čitavih tri sata i 48 minuta.

Praktično ista slika u sva tri seta - velika, neizvesna borba za svaki poen, ali je sva tri puta najbolji češki teniser imao više koncentracije u odlučujućim trenucima.

Janko je posle vođstva od 5:3 u oba taj-brejka u prva dva seta, imao veliku priliku da meč uvede u četvrti set, jer je i u trećem taj-brejku prokockao vođstvo od 5:1, a onda i 6:4 uz dve set lopte. Berdih je to na najbolji način iskoristio, napravio preokret i rezultatom 9:7 dobio treći taj-brejk i doneo veliko slavlje Česima.

Češka ide u polufinale Dejvis kupa za tenisere, a Srbiji ostaju uzdasi za Jankovim šansama, koji je posle meča izjavio da je razočaran, ali i da je Berdih bio bolji u odlučujućim momentima meča. 

Češka je pobedila Srbiju u četvrtfinalu Dejvis kupa ukupnim rezultatom 4:1, jer je poslednji poen Česima doneo je Lukaš Rosol, koji je u meču "za publiku" savladao Viktora Troickog u dva seta - 7:6(5), 7:5.

Meč bez rezultatskog značaja potvrdio je da se Troicki nalazi u očajnoj formi, što je iskoristio Rosol, 82. teniser sveta i zabeležio pobedu.

Češka će se u polufinalu sastati sa Argentinom, koja je bila bolja od Hrvatske rezultatom 3:1, dok će se u drugom poufinalu sastati selekcije SAD i Španije.

2024 © - Vesti online