Subota 07.04.2012.
19:11
Vestionline

Nikčević ostavio nadu za Olimpijadu

Čovek odluke - Ivan Nikčević

Srbija će obezbediti plasman na OIimpijadu u Londonu, samo ako u 3. kolu domaća Španija savlada Poljsku, a Srbija pobedi Alžir sa nekoliko golova razlike.

Ivana Nikčević je bio ključni čovek u remiju "orlova", jer je posle odbrane golmana Stanića na pet sekundi do kraja, istrčao kontru i postigao gol nade da naša reprezentacija još uvek može na Olimpijske igre.

Poljaci su u ravnopravnom prvom poluvremenu na kraju imali malu rezultatsku prednost. Iako je Srbija boje otvorila meč vođstvom od 2:0, a nedugo zatim bilo je i 4:1, Poljaci su potom odigrali bolje i već u 16. minutu su poveli sa 6:7. Izabranici Veselina Vukovića od tog trenutka, pa do poluvremena konstantno su bili u rezultatskom zaostatku 14:15.

U drugom poluvremenu Poljska je imala više od igre, pa je u poslednjih desetak minuta meča ušla sa tri gola prednosti (22:25), u trenutku kad je Srbije imala dva igrača manje na terenu.

Ipak, srpski rukometaši su u poslednja tri minuta uspeli da smanje na jedan gol zaostatka (24:25), a Poljska je u poslednji minut ušla sa podeom lopte i igračem manje. Šut za trijumf i Olimpijske igre, Darko Stanić je odbranio i prosledio loptu Nikčeviću koji je iz kontre postigao pogodak, a na semaforu je ostalo pet sekundi.

Blok rukometaša Srbije je odbio poslednji šut i nada za odlazak na OI je ostala.

Naredni meč na tuniru igraće Španija i Alžir, a utakmica će početi u 20.15 sati. 

Reprezentacija Srbije sutra od 17.30 časova igra sa selekcijom Alžira.

2024 © - Vesti online