Subota 07.04.2012.
14:54 >> 16:19h
Beta

"Tadić jedini koji može da obezbedi stabilnost"

Stabilnost ovog društva ne može da obezbedi (lider naprednjaka) Tomislav Nikolić, već Boris Tadić
 

"Mi smo ubeđeni da stabilnost ovog društva ne može da obezbedi (lider naprednjaka) Tomislav Nikolić koji trvdi da je glavni oponent Borisu Tadiću zbog toga što je prilikom svakog suočavanja sa problemom govorio da će podneti ostavku ili padao u postelju i

štrajkovao glađu", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pajtić je kazao da je, u vreme dok je lider Srpske napredne stranke bio potpredsednik republičke vlade, dug zemlje u odnosu na bruto društveni proizvod, iznosio 169 odsto više nego što u ovom trenutku ima Grčka. Prema Pajtićevim rečima, vlada čiji je Nikolić bio potpredsednik dugovala je 23 penzije poljoprivrednim penzionerima, ostala dužna 70 miliona evra za dečje i porodiljske dodatke.

"Videli smo da su kada je bilo teško Nikolić i njegovi saradnici na cedilu ostavili najstarije sugrađane, majke, decu", istakao je Pajtić i ocenio i da strane investicije u Nikolićevo vreme nisu postojale "kao kategorija", da je bilo ratova, nestabilnosti i svađe

Bojan Pajtić

sa celim svetom dodajući da je "praktično cela" Nikolićeva karijera bila obeležena antivropskim delovanjem.

"Tek kada je po istraživanjima javnog mnenja ideja evropskih integracija postala dominantna i dobila podršku većine građana Srbije, on je postao borac za evropske integracije", naveo je on.

Pajtić je kazao da je prvi put kada ja došlo do problema 1. februara Nikolić govorio da "Srbija treba da mobiliše vojsku i da obavi manevre na administrativnoj liniji.

"Mi smo protiv zveckanja oružjem. Videli smo gde nas je devedesetih godina dovela politika zveckanja oružjem i mi smo izričito protiv takve politike", istakao je potpredsednik DS-a.

Jeremić: Postoji samo jedan izbor - za bolji život

Iluzija je da postoje dva izbora, lokalni i državni, postoji samo jedan izbor, a to je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" izjavio je kandidat za poslanika te izborne liste i član Glavnog odbora DS Vuk Jeremić.

"Nije jedan dobar za ovaj kraj, a drugi za Beograd, nego onaj koji je dobar glasajte za njega. Na ovim izborima ne sme da bude dileme"
 

"Nema tu dva izbora. Nije jedan dobar za ovaj kraj, a drugi za Beograd, nego onaj koji je dobar glasajte za njega. Na ovim izborima ne sme da bude dileme", kazao je Jeremić novinarima nakon razgovora sa građanima u Kragujevcu.

Jeremić je ocenio da je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" put koji zemlju "otvara i zbližava sa svetom" i vodi napretku. Dodao je da je aktuelna vlast definisala državne i nacionalne interese i "crvene linije preko kojih ne smemo da pređemo".

"Ceo svet trese ekonomska kriza, a moj posao je da putujem i mogu da posvedočim da nema zemlje u kojoj je situacija laka. I mi delimo težinu svetske ekonomske krize. Srbiji je kudikamo bilo teže, ali izašli smo nekako na kraj sa tim problemima", kazao je Jeremić.

"Situacija je u zemlji jako teška, teško se živi i svi građani to osećaju. Ukoliko ne budemo mudri i staloženo izaberemo 6. maja, postoji velika opasnost da se situacija pogorša i to drastično. Uveren sam da se to neće dogoditi, da će građani Srbije izabrati put koji vodi napred", poručio je.

2024 © - Vesti online