Petak 06.04.2012.
21:47
Vestionline

Rukometaši Srbije izgubili od Španije

"Orlovi" u subotu od 17,30 sati igraju odlučujuči meč sa Poljskom

Izabranici Veselina Vukovića su u prvih pet minuta čvrstom odbranom zaustavljali napade Španaca, a onda brzim napadima pogađali mrežu za vođstvo od 3:0. Ipak, Španci su se brzo vratili u igru i uzvratilia agresivnijom odbranom i efikasnim napadom, pa su do kraja poluvremena preuzeli vođstvo rezultatom 11:10.

U drugom poluvremenu prikazana je dobra igra i jednog i drugog tima, ali Španci su sve vreme bili u blagoj rezultatskoj prednosti. Srbija se u nekoliko navrata vraćala i ponovo došla u vođstvo na 19:18 u 45. minutu, ali su španski rukometaši opet preokrenuli rezultat u svoju korist.

Momir Ilić je sa dva sedmerca održao Srbiju u igri i smanjio rezultat na jedan razlike 25:24, ali je potom zakazao naš napad, dok je domaćin iz dve kontre došao do osetnije prednosti, koju je do kraja meča i zadržao za konačnih 30:27.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Momir Ilić sa devet golova, dok je u timu Španije Viktor Tomas postigao pet pogodaka.

Naredni meč Srbija će igrati sutra u 17.30 časova sa selekcijom Poljske, koja je danas u Alikanteu pobedila Alžir sa 28:27 (11:13).

Poljaci su ovom pobedom ispunili plan, a vicešampiona Afrike savladali su boljom igrom u drugom poluvremenu.

Kvalifikacioni turnir igra se od danas do nedelje, a dve najuspešnije ekipe plasiraće se na Olimpijske igre u Londonu.

2024 © - Vesti online