Petak 06.04.2012.
22:23
Beta

Tači: Integracija Srba jedino rešenje problema Kosova

Hašim Tači

Tači je posle ovonedeljnih razgovora s američkim državnim sekretarom Hilari Klinton i potpredsednikom Džozefom Bajdenom u izjavi za agenciju AP odbacio pozive da Priština da veću autonomiju srpskoj zajednici na severu Kosova.


"Neće biti promene granice", poručio je Tači.


On je rekao da bi voleo da kosovska granica bude otvorena i odbacio zamisao o razmeni teritorija sa Srbijom.


Bela kuća je saopštila da je Bajden čestitao Tačiju na ostvarenom napretku u dijalogu Beograd-Priština i početak izrade studije izvodljivosti za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU-Kosovo.


"SAD snažno podržavaju dijalog i očekuju da će u potpunosti biti sprovedeni sporazumi koje su postigli Kosovo i Srbija, što će koristiti narodima obe zemlje", navodi se u saopštenju.


Bajden je ponovio podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova, dok je Tači izneo uveravanja da je privržen izgradnji regiona s dobrosusedskim odnosima i sprovođenju potrebnih demokratskih i ekonomskih reformi, saopštila je Bela kuća.


Tači u višednevnoj posedi SAD predvodi delegaciju Prištine u kojoj se nalaze i ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj i ministarka za evropsku integraciju Vljora Čitaku.

2024 © - Vesti online