Petak 06.04.2012.
20:29
Beta

Cvetković: Saradnja Srbije i SAD odlična

Zadovoljni Amerikanci, zadovoljan i premijer Mirko Cvetković
 

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Cvetković je pohvalio dosadašnju saradnju i partnerski odnos DEA i Bezbednosno-informativne agencije Srbije naročito u akciji Balkanski ratnik koja je dovela do zaplene 2,7 tona kokaina.


"Naš bezbednosni sistem je u značajnoj meri unapređen osnivanjem Saveta za nacionalnu bezbednost na inicijativu predsednika Republike Borisa Tadića, što potvrđuje veliki broj uspešno izvedenih akcija posebno u borbi protiv organizovanog kriminala",

Amerikanci zahvalni

"Direktorka DEA izrazila je zahvalnost premijeru Mirku Cvetkoviću na gostoprimstvu Srbije i njenoj posvećenosti partnerstvu sa SAD u operativom radu što će dodatno ojačati bilateralne odnose koje imamo na polju sprovođenja zakona između naših agencija na raznim poljima", navodi Ambasada.

rekao je premijer.


Cvetković je takođe podsetio partnere iz SAD-a da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet sadašnje Vlade i da je u prethodne četiri godine urađen veliki pomak na tom planu.


"Ova Vlada osnovala je Agenciju za borbu protiv korupcije, donela Zakone o oduzimanju imovine stečene kriminalom zahvaljujući kojem je zaplenjena imovina u vrednosti od 350 miliona dolara. Srbija je postala pouzdan partner u globalnom ratu protiv narko-mafije", istakao je on.

2024 © - Vesti online