Petak 06.04.2012.
19:07
Beta

Redžepi: Sprečićemo srpske izbore u tri koraka

Biće uhapšeni svi koji budu sprečavali policiju u obavljanju njenog posla: Bajram Redžepi
 

"Operativni plan ima tri komponente, prva je otkrivanje informacija, kuda se kreću i da li se izbori negde organizuju, druga je preventivno delovanje, konfiskovanje izbornog materijala na granici i onemogućavanje kampanja koje mogu stvoriti tenzije i ugroziti sigurnost na Kosovu, a treća je da se konfiskuje materijal ukoliko negde ipak dođe", kazao je Redžepi za KiM radio.


Govoreci o hapšenjima Srba, ali i kosovskih policajaca, Redžepi je naveo da KP, za razliku od MUP Srbije nikoga nije uhapsila iz osvete.


"Mi ne hapsimo zbog osvete, već samo ako je neko prekršio zakon. Sad, zbog predizborne kampanje, ne možemo da tolerišemo neke nezakonite radnje. Nastavićemo hapšenja, ali nikako zbog osvete kao što je izjavio ministar Dačić. To je primitivan način, a mi pokušavamo da budemo demokratska zemlja", kazao je on.


Redžepi je naveo da u Kosovskoj policiji ima policajaca koji saraduju sa MUP-om Srbije i koji se nalaze na duplim platnim spiskovima.


"Postoje oni koji su formalno policajci Kosova, ali isto tako dobijaju platu i od MUP-a Srbije i saraduju sa njima. To istražujemo oprezno, zajedno sa Euleksom i ukoliko to utvrdimo oni će biti smenjeni ili uhapšeni", kazao je ministar.


Prema Redžepijevim rečima, veliki problem ljudima, kako Srbima, tako i Albancima predstavlja visina osiguranja koja se za vozila naplaćuje na prelazima.


Ministar je dodao da bi bilo dobro da se to promeni, jer sada korist imaju samo osiguravajuća društva.

2024 © - Vesti online