Petak 06.04.2012.
16:40
Vestionline

Grant: Pritisak je i dalje isti

Grant: "Ne bi bilo dobro da izgubimo bodove"

Domaćini sa severa Bačke otkad su se vratili u elitnu diviziju, predstavljaju ozbiljnog rivala svim superligašima, a posebno su zadavali probleme Partizanu, otkidavši mu bodove u trenutcima kada je to crno-belima bilo najvažnije.

Prošlog proleća Partizan je bio na ivici poraza, da bi Neca Tomić golom u 90 minutu iz slobodnjaka doneo pobedu i time ’podigao’ tim, koji je do kraja uspeo da odbrani šampionski lovor.

Slična situacija je i pred ovo gostovanje, pošto je Spartak Zv izuzetno inspirisan da ’skine skalp’ Partizanu, a za taj poduhvat imaju i kvalitet i dovoljno motiva.

Trener crno-belih Avram Grant rekao je da pritisak na ekipu nije manji, uprkos pobedi protiv Vojvodine u prošlom kolu i uvećanju prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu na osam bodova.

Još upoznajem tim

 

"Zahteva vrhunski fudbal, a moji igrači imaju tu ambiciju. Još upoznajem tim, saznajem ko se kako ponaša. Ako hoće da igraju na vrhunskom nivou potrebna je fizička sprema i
određen način života", kazao je Grant.

"Pritisak je i dalje isti, ali ne znam zašto se to uvek doživljava kao loša stvar. Kad u fudbalu želite da napravite neki rezultat, onda je normalno da igrate pod pritiskom i ne možete da se opustite", rekao je Grant i dodao da ne zna da li je duel u Subotici najvažniji u sezoni.

"Za mene trenutno jeste bitna utakmica u Subotici, jer sam pristalica teorije da je najvažniji sledeći meč. Ne bi bilo dobro da izgubimo bodove i opet dovedemo sebe u problem", poručio je Grant.

Izraelski stručnjak rekao je da se još nije odlučio za tim koji će suprostaviti Subotičanima, pre svega zbog zdravstvenih problema koje imaju kapiten Saša Ilić i Nemanja Tomić. 

Grant kaže da protivnička ekipa protiv njegovih crno-belih neće igrati na isti način kao protiv drugih timova.

"Poznajem Spartak, gledao sam sve njihove utakmice koje su odigrali u prolećnom delu. Probao sam da pripremim ekipu koliko je to moguće. Oni neće igrati protiv nas na isti način na koji igraju protiv drugih timova, ali mislim da smo spremni za meč", rekao je Grant novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Drugoplasirana ekipa JSL Crvena zvezda će sutra na svom stadionu igrati protiv poslednjeplasiranog Metalca, a trećeplasirana Vojvodina sastaće se u Novom Sadu sa desetoplasiranim Radom.

Subota, 7.4.2012.
16.00h Radnički 1923 – Hajduk
16.00h Borac – Novi Pazar
16.00h Smederevo – OFK Beograd
16.00h Javor – Jagodina
16.00h Spartak Zv – Partizan ( RTS)
16.00h Vojvodina – Rad
18.00h C.zvezda – Metalac (Arena sport 1)
Nedelja, 8.4.2012.
16.00h BSK – Sloboda PS

2024 © - Vesti online