Petak 06.04.2012.
12:56
Press

Mitropolit Jovan hrvatskom premijeru poklonio čokoladnog petla

Čokoladni petao za Kukuriku koaliciju

"Bili smo u Trstu u kupovini uskršnjih darova prijateljima i, kad smo videli toga pijetla, nismo mogli odoleti a da ga ne kupimo za premijera Milanovića, u znak zahvalnosti što je bio na liturgiji na Badnje veče u našoj crkvi. Bio je to njegov velik gest, koja je jako pozitivno odjeknula", rekao je mitropolit Jovan.


To je već drugi petao kojeg je, kao simbol Kukuriku koalicije, mitropolit Jovan namenio aktuelnoj vladi. Prvi je bio na zlatniku iz Francuske revolucije, koji je mitropolit utisnuo u česnicu, i koji su njegovi gosti na Badnje veče tražili lomeći pogaču. Zlatnik je pronašao predsednik države Ivo Josipović, ali ga je darovao premijeru Milanoviću.


"Napravili smo tad spontanu priču sa zlatnikom, a sad i s petlom. Kad su ovako teški problemi koji stvaraju gorčinu, neka se malo oslade. Želimo da nam svima u Hrvatskoj bude bolje i lakše, neka to bude naša čestitka za ovaj Uskrs, veliki praznik kad se svi radujemo, te znak međusobnog poštovanja te da krenemo u bolju budućnost", kaže mitropolit Jovan.

2024 © - Vesti online