Četvrtak 05.04.2012.
17:35
Beta

Bregoviću zabranjeno da gradi!

Upravni sud odbio je kao neosnovane tužbe Gorana Bregovića

Bregoviću je Odeljenje za komunalno-građevinske i stambene poslove opštine Voždovac ranije odobrilo radove i upotrebu izvedenih radova na izgradnji stambenih objekata u Jove Ilića 151 i Jove Ilića 149.

Sekretarijat je, međutim, kao drugostepeni organ po osnovu službenog nadzora ukinuo ta opštinska prvostepena rešenja od 27. januara 2010. godine i odredio da o zahtevu investitora Bregovića za izdavanje odobrenja ponovo odluči prvostepeni opštinski organ. Bregović je tužbama Upravnom sudu tražio poništenje tih odluka
gradskog sekretarijata.

Upravni sud je u obrazloženju odluka o odbijanju Bregovićevih tužbi istakao da je gradski sekretarijat pravilno utvrdio da se radi o objektima koji su u izgradnji, a ne o objektima izgrađenim do 15. marta 2003. godine.

Brega "popio" tri krivične prijave

"Upravni sud je u obrazloženju odluka naveo da je tuženi Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove, Građevinska i urbanistička inspekcija grada Beograda, Sektor za upravno-pravne poslove, pravilno postupio kada je ukinuo po osnovu službenog nadzora prvostepena rešenja i odlučio da o zahtevu tužioca Bregovića kao investitora za izdavanje odobrenja za stambene objekte izgrađene, odnosno rekonstruisane bez građevinske dozvole, odluči prvostepeni organ", rekla je agenciji Beta portparolka suda Milka Babić.

2024 © - Vesti online