Četvrtak 05.04.2012.
16:33
Beta

Jubilarni 25. beogradski maraton održaće se 22. aprila

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ocenio je da je jubilej prilika da se naprave analize šta je urađeno, ali i planovi za budućnost.

"Mislim da je veliki uspeh što smo sa velikim brojem ljudi došli do 25. beogradskog maratona. Zajedno smo uspeli da održimo događaj koji je u međuvremenu postao simbol Beograda", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Beogradski maraton je vrhunski sportski događaj, koji na različite načine promoviše Beograd i Srbiju.

"Ove godine promoteri maratona biće olimpijci Srbije. Ubeđen sam da je to dobar potez. U ovom trenutku ima ih 56 i šest tenisera, koji prema rangu na ATP i WTA listama imaju pravo učešća", rekao je Nikolić i dodao da je "ovo godina jubileja", jer se održava 25. beogradski maraton, 30. olimpijske igre, a sportisti Srbije idu ka
100. medalji na olimpijskim igrama.

"Beogradski maraton je na listi MOK-a kao događaj na kojem atletičari mogu da se kvalifikuju za London. Prošle godine sedam maratonaca je osvojilo normu", rekao je Nikolić i dodao da je veoma dobro što već sada 13 atletičara Srbije računa da ide na Olimpijske igre.

Ove godine manifestacija će se održati pod sloganom 'Možemo svi', a kao i ranije sedam dana pre Beogradskog maratona trčaće se Dečiji maraton u zooloskom vrtu.

Beogradski maraton održaće se pod poroviteljstvom Skupštine grada, Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i UNICEF-a, dok će list Kurir biti sponzor Trke zadovoljstva.

2024 © - Vesti online