Četvrtak 05.04.2012.
13:19
Beta

"Dražina rehabilitacija opasna po BiH i CG"

Ranko Krivokapić - Dražina rehabilitacija opasna po region

Krivokapić je u pismu podrške zameniku predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću naveo da deli njegovo mišljenje o "opasnosti koju potencijalna rehabilitacija zločinca Draže Mihailovića predstavlja za region", preneli su podgorički mediji.

Zamenik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Bećirović se ranije pismom obratio predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović povodom procesa pred sudom u Beogradu i ocenio "da četnička ideologija predstavlja direktnu opasnost po nezavisnost, suverenitet i celovitost, pre svega BiH, Hrvatske i Crne Gore".

Predsednik crnogorske skupštine je u pismu podrške ocenio da su rat
u Hrvatskoj, a "posebno" u BiH "bili praktična realizacija ciljeva četničkog pokreta".

"Pružanjem legitimacije Draži Mihailoviću naknadno se legitimišu i zlodela njegovih naslednika u BiH", navodi Krivokapić.

Istakao je da bi "bilo kakav pakt sa političkim naslednicima Draže Mihailovića bio antievropski čin, civilizacijski sunovrat, moralno nedopustiv, a politički poguban za Crnu Goru".

"Sa politikom četničkog pokreta ne ide se u Evropu, jer svi putevi te ideologije vode u Hag", navodi Krivokapić i zaključuje da će "crnogorska državna politika odlučno istrajati na putu antifašizma, kao jedne od najsvetijih tradicija južnoslovenskih naroda, a četnički pokret će biti tretiran isključivo kao deo poraženih snaga u slavnoj antifašističkoj borbi".

2024 © - Vesti online