Četvrtak 05.04.2012.
11:09
Blic

Sudija meča Partizan - Vojvodina član grupe "Grobari Čokot" na Fejsbuku

Danilo Grujić

Ne ulazeći u to kako je Grujić sudio na meču između Partizana i Vojvodine, ovo je prvi put da je javno dostupna klupska opredeljenost fudbalskog arbitra koji sudi u elitnom nivou takmičenja u Srbiji.

Da su "i sudije ljudi", da i oni imaju omiljene klubove, potpuno je normalno. Neki to ne kriju i dok se još bave suđenjem, kao što je to ovaj slučaj sa 32-godišnjim Nišlijom Grujićem koji je na internet društvenoj mreži Fejsbuk pristupio grupi Grobari Čokot (Čokot je naselje u niškoj opštini Palilula). Za neke javnost sazna njihovo opredeljenje tek kasnije, kada završe svoju sudijsku karijeru, poput Branimira Babarogića koji je delio pravdu na fudbalskim mečevima kao "čovek u crnom", a sada je crveno-beli, jer je u upravi Crvene zvezde i njen predstavnik u Zajednici Superligaša.

Postupak Grujića, da pristupi grupi navijača Partizana na Fejsbuku, verovatno će naići na osudu i nezadovoljnih navijača Vojvodine posle poraza od 4:1, ali i kod pristalica Crvene zvezde, koji su se nadali drugačijem ishodu u Humskoj. Ipak, beogradski crveno-beli i nemaju baš mnogo razloga da žale zbog Grujićevih odluka: u prethodnom prvenstvenom "večitom derbiju" dosudio je penal za Crvenu zvezdu. Evandro je promašio metu, a Partizan je potom došao do pobede od 2:0. 

2024 © - Vesti online