Četvrtak 05.04.2012.
15:48
Vestionline, smedia

Dvoje Srba među 100 najružnijih sportista sveta

Riberi je po američkom časopisu sličan Kvazimodu

Najružniji sportista je, prema mišljenju ovog sajta, bivši engleski fudbaler Ian Douvi, dok je na drugom mestu Jevgeni Malkin, hokejaš Pitsburg Pingivnsa, a treće mesto pripada Franku Riberiju.

Za francuskog fudbalera, Bličer Riport u šali piše da se veruje u njegovo blisko srodstvo sa Kvazimodom, junakom poznatog romana Viktora Igoa - Zvonar bogorodične crkve.

Što se tiče naših predstavnika na listi, u pitanju su Marko Jarić i Jelena Janković.

Jarić se nalazi na 93. mestu, a autori teksta porede ga sa paranoičnom verzijom Stjuarta Litla, junaka istoimenog filma sa kraja 90-ih godina prošlog veka, odnosno glavnog lika dečijeg romana Elvina Bruksa Vajta. Nije naravno zaboravljena ni činjenica da je Jarić suprug jedne od najatraktivnijih svetskih manekenki, Adrijane Lime, uz opasku da njegove oči toliko "šetaju" da se sagovornicima obrve podižu same.

Jelena Janković je mnogo "bolje" kotirana na listi, nalazi se na 29. mestu, a autori su je "počastili" izgledom vrste koja je viša od ljudske.

Zanimljivo da se na 21. mesto nalazi Adam Morison, košarkaš koji je tekuću sezonu započeo u redovima Crvene zvezde, dok je 16. Karlos Tevez, za koga piše da izgleda kao najnormalniji čovek, ali od pre 230.000 godina.

Između ostalog, svoje mesto su na listi našli Vejn Runi, Dirk Novicki, Bastijan Švajnštajger, Dirk Kujt, Hido Turkoglu, Ilaj Mening i mnogi drugi. 

2024 © - Vesti online