Četvrtak 05.04.2012.
11:28
Dnevni avaz

Isključena struja zatvoru u Tuzli

 Osim bez struje, zatvorenici u KPZ-u Tuzla mogli bi ostati i bez hrane zbog velikih dugovanja dobavljačima

Kako piše "Dnevni avaz" dugovi nisu isplaćeni za prva tri meseca ove godine, a među potražiocima su i "BH Pošta", Elektroprivreda BiH i neke benzinske pumpe.

Ante Krajina, federalni ministar finansija, potvrdio je za "Dnevni avaz" da Vlada FBiH ima neizmirenih obaveza.

"Znam da imamo neizmirenih obaveza i da kasnimo, ali platićemo, samo malo strpljenja. Određene prioritete smo imali i morali smo prvo to da platimo. To smo odradili onako, domaćinski i ekonomskom logikom, pa ćemo i ove obaveze izmiriti", rekao je Krajina.

Struja je isključena i delu Kaznenopopravnog zavoda Tuzla, restoranu "Kozlovac", zbog duga većeg od 50.000 KM. (1 EUR je oko 2 KM)

"Nalazimo se u velikim problemima, a nažalost, slično je stanje i u drugim zatvorima širom BiH. Problem je što mi poslujemo preko trezora, a novca je, očito, sve manje. Nakon brojnih opomena isključena je struja", kaže Jozo Vilušić, zamenik direktora KPZ-a Tuzla.

Ako Federalno ministarstvo finansija ne reši probleme s dugovanjima u ovoj ustanovi, bez struje bi vrlo brzo mogla ostati i zgrada uprave, zatvorske ćelije i sve ostale prostorije KPZ-a Tuzla.

Iako Vilušić nije potvrdio ovu informaciju, "Dnevni avaz" navodi da je isključenje samo restorana "dobra volja" i davanje vremena da se dugovi namire.

Osim bez struje, zatvorenici u KPZ-u Tuzla mogli bi ostati i bez hrane zbog velikih dugovanja dobavljačima. Prema Vilušićevim rečima, dugovi dobavljačima hrane prelaze 100.000 maraka.

2024 © - Vesti online